پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر آقای سید علی حسینی سیستانی

بسمه تعالی
رؤیت هلال ماه شوال در شامگاه امروز سه شنبه 29 ماه مبارک رمضان با چشم غیر مسلح ثابت شد، بنابراین فردا چهارشنبه اول ماه شوال و روز عید سعید فطر است.
ان شاء الله بر همه مسلمانان مبارک باشد.
دفتر آقای سیستانی (مد ظله)

کتب فتوایی » ملحقات مناسک حج

→ احکام طهاره و نماز در حرمین شریفین

مسائل متفرقه

سؤال 415 : آیا مقصود از «احتیاط اولی» هر جا در مناسک آمده باشد، احتیاط مستحب است؟
جواب : آری.
سؤال 416 : کسی که پاره ای از پوشش کعبه مشرفه را برداشته است، آیا بر او لازم است که آن را برگرداند؟ آن را به چه کسی برگرداند؟
جواب : اگر مسؤولین امور کعبه معظمه آن را به او داده باشند، برایش که از آن استفاده کند، به این که آن بفروشد، هدیه دهد، جانمازش کند و یا جلد قرآنش قرار دهد و مانند آن. اما اگر مخفیانه آن را برداشته باشد، احتیاط واجب آن است که مسؤولین آن جا را از این مسأله باخبر کند.
سؤال 417 : آیا یک نفر می تواند به وکالت از دو نفر، طرف خرید و فروش در بیع شود؟
جواب : اشکالی ندارد.
سؤال 418 : آیا در صحت وکالت شرط است که شخص وکیل نزد موکل معلوم باشد؟
جواب : شناخت او شرط نیست، البته لازم است که وکیل در واقع معین باشد، مانند آن که زید خواستار وکیلی می شود و طبق خواسته اش شخص معینی را ـ گرچه زید او را نشناسد ـ وکیل می سازند. اما وکالت دادن به یکی از دو شخص به نحو تردید و نامعین صحیح نیست.
سؤال 419 : آیا وکالت دادن به مؤسسات صحیح است؟
جواب : اگر این وکالت به توکیل معنون به عنوان خاص مثلاً رئیس مؤسسه باشد در صورت قبولش، اشکالی ندارد. گرچه آن که دارای این عنوان است گاه به گاه عوض شود و همچنین هر عنوان دیگری در مؤسسه از این قبیل، جایز است. اما وکالت دادن به مؤسسه به عنوان خودش صحیح نیست.
→ احکام طهاره و نماز در حرمین شریفین
العربية فارسی اردو English Azərbaycan Türkçe Français