Büyük Taklid Merci'i Sayın Seyyid Ali Hüseyni Sistani’nin Bürosunun Resmi İnternet Sitesi

Açıklanmış Mesajlar » Ayetullah Sistani'nin Ofisinden Gazze'ye Yönelik Bombalı Saldırılar Hakkında Yapılmış Bildirinin Tercümesi

11 Ekim 2023

 

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Bugünlerde Gazze Şeridi, sürekli bombardıman ve yoğun ve benzeri görülmemiş saldırılar altındadır ve bu saldırılar şimdiye kadar altı binden fazla masum sivilin şehit olmasına ve yaralanmasına yol açmış, buna ek olarak çok sayıda insanın yerinden edilmesine ve yerleşim yerlerinin tahrip edilmesine neden olmuştur. Bu bombardıman farklı alanları hedef alarak insanların sığınabileceği güvenli bir yer bırakmamıştır.
İşgalci ordu aynı zamanda Gazze Şeridi’ni son dönemde su, gıda, ilaç ve diğer yaşamsal ihtiyaç maddelerini de kapsayan boğucu bir kuşatma altına almış ve bu eylemlerle adeta son çatışmalardaki ağır kayıplarını ve büyük yenilgilerini telafi etmek için intikam almak istercesine masum insanlara birçok zarar vermiş ve sorun yaşatmıştır.
Bütün bu eylemler tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşiyor ve bu saldırılara karşı hiçbir engel ya da caydırıcı girişim yok, ama bazıları bu suç eylemlerini destekliyor ve meşru müdafaa bahanesiyle meşrulaştırıyor!
Bu arada tüm dünya bu vahşete karşı durmalı ve işgalci güçlerin, mazlum ve baskı altında ezilen Filistin halkına daha fazla eziyet ve zulüm yapma planlarını daha ileri seviyeye taşımalarına engel olmalıdır.
Bu aziz insanların yetmiş yıldır devam eden trajedisine, meşru haklarını hayata geçirerek gasp edilen topraklardan işgali kaldırmak yoluyla son vermek, bu bölgede güvenliği ve huzuru tesis etmenin tek yoludur ve bu iş gerçekleşmeden işgalci güçlere karşı sürdürülen direniş devam edecektir ve şiddet döngüsü daha fazla masum insanın ölümüne neden olacaktır.
“Güç ve kuvvet ancak yüce ve büyük olan Allah’a aittir”


(25 – Rabiülevvel- 1445 H.) (11/10/2023)
Ayetullah Sistani’nin Ofisi – Necefu’l-Eşref

العربية فارسی اردو English Azərbaycan Türkçe Français